Chystáme pro vás:

Seznam plánovaných vystoupení se připravuje.
Zajímavý rozhovor o nové a velice oblíbené československé lidové televizi ŠLÁGR  
Rozhovor s Karlem PETERKOU o nové tv ŠLÁGR
'S tv ŠLÁGR od konce roku 2012 spolupracujeme...'


Už jste objevili televizní stanici ŠLÁGR ?

Od letošního jara začala ve zkušebním provozu vysílat nová Československá lidová a zábavná televize ŠLÁGR. Od poloviny listopadu má své pevné frekvence jak na satelitním, tak na pozemních vysílačích. Za jejím rozjezdem stojí muzikanti a manželé Jana a Karel Peterkovi, kteří úspěšně provozují nakladatelství ČESKÁ MUZIKA v Dubném. Navštívili jsme Karla Peterku a zeptali se:

Jak vás napadlo pustit se do televizního vysílání ?

Celý život mě bavily všechny nejrůznější přístroje reprodukující zvuk a obraz. Když byla příležitost, rozhodli jsme se s manželkou Janou, že se pokusíme udělat televizní vysílání pro obyčejné české a slovenské diváky. Po úspěšném projektu s naším vydavatelstvím Česká muzika, kdy jsme od roku cca 1995 postupně vybudovali největší fonotéku a videotékou nahrávek krásné české a slovenské lidové muziky, přišel letos zjara nápad, že se právě díky tomu pokusíme najít uplatnění na televizním trhu.

Co bylo nejtěžší při rozjezdu ?

Mohl bych odpovědět, že všechno. Ale tak to je a my jsme s tím počítali. V areálu zemědělského družstva v Dubném jsme museli vybudovat úplně nová audio a video – studia s nejmodernější technikou. Stále totiž natáčíme nové a nové kapely a muzikanty. K tomu všemu jsme museli vybrat ještě tým spolupracovníků. Nezapírám, že jsme s vydavatelstvím Česká muzika něco vydělali, ale valná většina finančních prostředků skončila v nové televizi ŠLÁGR. Byl to velký risk a dnes čekáme a věříme, že si televizi naladí hodně diváků, aby nás mohla v budoucnu živit i reklama. Ale hudební profil zůstane zachovaný. 

Pro ty, co ještě televizi ŠLÁGR neobjevili se ptám, jaké pořady, kromě teleshoppingového hudebního vysílání, divákům nabízíte ?

Je toho opravdu hodně, některé formáty se rodí, jiné v běhu času mohou i zaniknout, tak to je. Připravujeme např. veřejné nahrávky, např. Léto, nebo Podzim se Šlágrem, v listopadu jsme natočili podle mě pěkný celovečerní silvestrovský program. Nabízíme setkání s našimi muzikanty. Pořady uvádějí moderátoři zvučných jmen, např. Karel Hegner „Dechovková hitparáda“, Petr Jančařík „Kanape“, Josef Pospíšil – „Mezi námi muzikanty“, Ladislav Kubeš „Dechovkové legendy“ a podobně. Pochopitelně hodně věcí musíme zajistit i my s Janou. Ta připravuje a vysílá každý den velice oblíbený pořad – „Písničky na přání“. Máme také nové webové internetové stránky, kde náš denní program najdete a nakonec můžete i jedním kliknutím sledovat on-line naše vysílání, např. i v cizině.

Diváci, kteří vás znají a mají tv ŠLÁGR naladěný vám hodně píší, jak jsem si tady u vás všimnul. Je to tolik nádherných, srdečných pochvalných vět, totéž je i na internetu a facebooku, všichni se o vašem programu vyjadřují v superlativech, nejvíce ve smyslu, že je to něco, co na našem trhu chybělo!

To je samozřejmě pravda. A to nás taky motivuje k tomu, že nemůžeme diváky zklamat a s vysíláním skončit. Nádherné reakce, spokojenost a spontánní nadšení nás prostě udržují v optimismu, i celý tvůrčí a výrobní štáb, přestože denně padáme na …. jak se říká… Jsme moc rádi, že jsme zvolili tuto cestu a že se tolik diváků na naše každodenní vysílání tak těší ! A to je strašně moc povzbuzující a zavazující. Věřte, že nás to krásně nabíjí pozitivní energií a dodává sílu.

Když bych se vás zeptal a vy jste mně jen stručně prozradil, které soubory a kteří muzikanti z našich „Pošumavských jihozápadních“ končin jsou populární na obrazovce tv ŠLÁGR ?

Určitě Babouci, Malá muzika Nauše Pepíka, a spousta dalších známých dechovek z celé republiky, staří pánové - heligonkáři VORAŘI, půvabná a ojedinělá harmonikářská rodina Pospíšilových s dětmi, zájem je i o nový cyklus pořadů „Mezi námi muzikanty“, který moderuje Josef Pospíšil. Jak jsem už řekl, u nás dělá Karel Hegner, spolupracujeme s Janou Chládkovou, Josefem Zochem, Petrem Jančaří- kem. Pak jsou to dechovky vlastně od A do Z, různá dua – Piňa Koláda, Mokeráci, Jirka Bosák a Dudlajda…, známí a velice oblíbení Kučerovci, Felix Slováček s rodinou, Pavel Vítek, až třeba po Senické heligonkáre… a vidíte, to už jsem na Slovensku, odkud je také hodně oblíbených kapel, jak se říká se „samohrajkami“ - klávesami, např. Rytmus, Progres, Sonet, písničkové pohlazení od Jadranu - Božanka, taneční kapela Profil, Borovienka, Otto Weiter s Andreou Fischer, atd. atp. U nás prostě žádná pomlčka, ani rozdělení nic neznamená, my jsme „československá lidová televize“ ŠLÁGR.  

Víte co, já už vás nebudu víc zpovídat a hlavně zdržovat. Obdivuji vaše vražedné pracovní tempo. Určitě postačí, když si diváci naladí každodenní bohatý hudební program a sami se přesvědčí, jestli tv ŠLÁGR bude jejich „šálkem čaje“…! Program vysílání, jak jsem si povšimnul na nových stránkách Šlágru, najdou diváci podrobně na stránkách www.slagrtv.cz.


© 2024 Harmonikář Josef PospíšilVyrobil Martin Šach v roce 2012. Pokud se vám obsah nezobrazuje korektně, ujistěte se, že nepoužíváte moc starý prohlížeč. Doporučujeme Chrome či Firefox.

Rychlá navigace: ., YouTube videa , Pořad Za vesnickými muzikanty, Josef Pospíšil,

telefon: +420 603 281 512, email: jopo.harmonika@seznam.cz

Adresa: AGENTURA HARMONIKA, Josef Pospíšil, 332 03 ŠŤÁHLAVY 550